fbpx

2022 Conference Programme

Take a look at the programme for 2022 below!

Time
Session Title
Speaker
Sponsor
08:45 - 09:00
Opening Address
Christine Middlemiss
09:00 - 10:00
Practical Approaches to Mass Canine Vaccination Programmes
Luke Gamble
Break (30 minutes)
10:30 - 11:30
AHCs and the Bigger Picture
Philippa Liles
Break (30 minutes)
12:00 - 13:00
Rabies: Risk Assessing the Pet Travel Rules
Helen Roberts
Lunch (60 minutes)
14:00 - 15:00
Bluetongue Surveillance in the UK
Christina Papadopoulou
Break (30 minutes)
15:30 - 16:30
Wild Boar Surveillance for Early Detection of ASF
Raquel Jorquera
Break (30 minutes)
17:00 - 18:00
Pet Exports and Notifiable Diseases Panel Discussion with Q&A
Chris Davies, Emma Robertson, Gideon Smit, Helen Roberts
Time
Session Title
Speaker
Sponsor
08:55 - 09:00
Welcome Back
Andrew Carrington
09:00 - 10:00
TB Policy Updates from England, Scotland and Wales
David Harris, Jenni Diffin, Pilar Romero
Break (30 minutes)
10:30 - 11:30
‘Evidence for the Use of Badger Vaccination Against TB’ and ‘Investigating TB Incidents: Information to Support You’
Alison Hollingdale, Daisy Duncan, Zara Gerrard
Break (30 minutes)
12:00 - 13:00
TB General Discussion
Alison Hollingdale, Daisy Duncan, David Harris, Jenni Diffin, Pilar Romero, Zara Gerrard
Lunch (60 minutes)
14:00 - 15:00
West Nile Virus
Valentina Vitale
Break (30 minutes)
15:30 - 16:30
International Disease Monitoring
Paul Gale
Break (30 minutes)
17:00 - 18:00
Managing Difficult Conversations – The Art of Successful Feedback
Olivia Ogińska
Time
Session Title
Speaker
Sponsor
08:55 - 09:00
Welcome Back
Andrew Carrington
09:00 - 10:00
Salmonella in Pets and Livestock
Lesley Larkin
Break (30 minutes)
10:30 - 11:30
Understanding Self-Doubt
Brian Faulkner
Break (30 minutes)
12:00 - 13:00
Current Problems in Export Health Certification of Animal Products
Andrew Iveson, John Bourne
Lunch (60 minutes)
14:00 - 15:00
Developing Self-Confidence
Brian Faulkner
Break (30 minutes)
15:30 - 16:30
Interactive Case Studies in Animal Product Exports
Andrew Iveson, John Bourne
Break (30 minutes)
17:00 - 18:00
Product Exports Panel Discussion with Q&A
Andrew Iveson, Anthony Ridge, John Bourne, Laurentiu Patea

Accessing the OV Conference Online recordings

The OV Conference Online is managed within a safe and secure Conference Space. In response to feedback from 2021, the recordings purchase process has now been streamlined to improve the experience for delegates. This means that as soon as you have registered and bought the recordings, you will have immediate access to the Conference Space and all of its content.

Once logged in to the Conference Space, you will be able to talk to other delegates and view posts from speakers and attendees on the Discussion Forum, as well as finding out more about our Sponsors and Charity Supporters.

Find out more in our FAQs.

Ferret